Donation

Help us to pay our server!
(: Consider a donation :)



Social Media

  • Facebook
  • Google+

Latest Posts

Topic: Graphic Bug?

Forums » Player Forums » Technical Help » Graphic Bug?



Flakeyy
Avatar
Joined: 2017-04-16, 08:24
Posts: 2
Ranking
Just found this site
Posted at: 2017-04-16, 10:16

Hello. I downloaded Widelands 86x. After it finished the setup, I open it. But then this appears. http://prntscr.com/ex0b4t It happened with the normal version, as well as the debug. I don't know what went wrong. I tried reinstalling a couple of times, still the same issue. For anyone curious, it's the same for every menu, and the cursor doesn't appear either. Once I managed to blindly join or create a world, no idea, and it was all black with 1 building visible. I hope someone can help me, because I really love the way this game looks, and I really want to play it. I use Windows 7 Home Premium 32x. Thanks


Top Quote
kaputtnik
Avatar
Joined: 2013-02-18, 22:48
Posts: 1001
Ranking
One Elder of Players
Location: Germany
Posted at: 2017-04-16, 13:40

Hi Flakeyy and welcome to the forums face-smile.png

That is strange face-sad.png

  1. Do you had downloaded the installer from appveyor, e.g. from here?
  2. Can you provide some information of your graphics card?

Top Quote
GunChleoc
Avatar
Joined: 2013-10-07, 17:56
Posts: 1784
Ranking
One Elder of Players
Location: Chasing dependencies
Posted at: 2017-04-19, 21:07

Yes, that's an AppVeyor build (you can see that by the "master" tag in the version info). Equal to bzr8336, so it's the current trunk.

There are some textures missing, not just the text produced by the font renderer, but also some of the background images (e.g. the leaves on the top left should be repeated on the top right).

We have another graphics-related bug that only appears on AppVeyor builds with certain graphics cards (https://bugs.launchpad.net/widelands/+bug/1536377).

Do you have a 64 bit-computer available? Then you could download the official 64bit version of Build 19.


Top Quote
Flakeyy
Avatar
Joined: 2017-04-16, 08:24
Posts: 2
Ranking
Just found this site
Posted at: 2017-04-21, 01:07

No, unfortunately this is the only computer available. A shame too, I was looking forward to playing this. Maybe there is some fix for it or something?


Top Quote
GunChleoc
Avatar
Joined: 2013-10-07, 17:56
Posts: 1784
Ranking
One Elder of Players
Location: Chasing dependencies
Posted at: 2017-04-21, 11:27

Unfortunately, these bugs are hard to fix, because it depends on the graphics card driver, and we don't have the hardware for testing.

If you have a laptop, they sometimes come with 2 graphics cards, and you should use the more powerful one.

Otherwise, you can still play Build 18k, which uses an older graphics system: https://launchpad.net/widelands/build18/build-18.


Top Quote
SirVer
Joined: 2009-02-19, 17:18
Posts: 1416
Ranking
One Elder of Players
Location: Germany - Munich
Posted at: 2017-04-22, 08:56

Flakeyy, welcome to the forums!!

Can you provide us with more information about the hardware of your computer? Especially model and graphics card information would be very useful.


Top Quote