Important Dates

Latest Posts

Topic: Bugs

stonerl
Avatar
Joined: 2018-07-30, 00:03
Posts: 191
Ranking
Widelands-Forum-Junkie
Location: Earth
Posted at: 2019-03-01, 10:07

The Metaserver seems to have a minor problem. For days there is a game called "Heerjansdam" idling in the list of games.


Top Quote
kaputtnik
Avatar
Joined: 2013-02-18, 20:48
Posts: 1673
Ranking
One Elder of Players
Location: Germany
Posted at: 2019-03-01, 12:51

The entry should cleared after one week, afaik. See https://github.com/widelands/widelands_metaserver/commit/e1e96a85595edf5bd626b5112c74f5ed63e0099a


Top Quote
WorldSavior
Avatar
Joined: 2016-10-15, 04:10
Posts: 1093
Ranking
One Elder of Players
Location: GER
Posted at: 2019-03-01, 13:12

kaputtnik wrote:

Trunk bzr9000: Replay desyncs directly... (Territorial Lord)

There were a big change for Territorial winconditions in r8993. Did you watched a replay made before that revision, or a replay from a game with r9000?

A replay from 9000. Same problem happens with endless game and autocrat.


“It's a threat to our planet to believe that someone else will save it.” - Robert Swan

Top Quote
GunChleoc
Avatar
Joined: 2013-10-07, 15:56
Posts: 2868
Ranking
One Elder of Players
Location: RenderedRect
Posted at: 2019-03-01, 13:43

Confirmed. We messed with the game loading order to speed up things, which was obviously a bad idea. Easy to fix though face-smile.png

https://bugs.launchpad.net/widelands/+bug/1818227

Edited: 2019-03-01, 13:44

Busy indexing nil values

Top Quote
WorldSavior
Avatar
Joined: 2016-10-15, 04:10
Posts: 1093
Ranking
One Elder of Players
Location: GER
Posted at: 2019-03-06, 14:27

If you click on a productionsite/trainingssite and chose workers or soldiers, and if you click then on the start/stop button, the building switches back to wares. Especially annoying with trainingssites.


“It's a threat to our planet to believe that someone else will save it.” - Robert Swan

Top Quote
GunChleoc
Avatar
Joined: 2013-10-07, 15:56
Posts: 2868
Ranking
One Elder of Players
Location: RenderedRect
Posted at: 2019-03-06, 16:30

Good point - I have created a bug for it: https://bugs.launchpad.net/widelands/+bug/1818857


Busy indexing nil values

Top Quote
kaputtnik
Avatar
Joined: 2013-02-18, 20:48
Posts: 1673
Ranking
One Elder of Players
Location: Germany
Posted at: 2019-03-06, 17:51

WorldSavior wrote:

If you click on a productionsite/trainingssite and chose workers or soldiers, and if you click then on the start/stop button, the building switches back to wares. Especially annoying with trainingssites.

First i found this also annoying, but then i thought it's a feature for trainingsites face-wink.png Just because:

  1. If a trainingsite is built one may want to reduce the amount of stored soldiers (klicking soldiers tab -> reduce amount).
  2. Then the player stops the trainingsite and wait for the needed wares to arrive at the trainingsite -> hitting Stop switches to wares, which displays the things the player wants to know now

If we change this, one has to click twice: (click stop, click on the wares tab). But to be consistent, i am not against this face-smile.png


Top Quote
WorldSavior
Avatar
Joined: 2016-10-15, 04:10
Posts: 1093
Ranking
One Elder of Players
Location: GER
Posted at: 2019-03-06, 18:20

kaputtnik wrote:

WorldSavior wrote:

If you click on a productionsite/trainingssite and chose workers or soldiers, and if you click then on the start/stop button, the building switches back to wares. Especially annoying with trainingssites.

First i found this also annoying, but then i thought it's a feature for trainingsites face-wink.png Just because:

  1. If a trainingsite is built one may want to reduce the amount of stored soldiers (klicking soldiers tab -> reduce amount).
  2. Then the player stops the trainingsite and wait for the needed wares to arrive at the trainingsite -> hitting Stop switches to wares, which displays the things the player wants to know now

If we change this, one has to click twice: (click stop, click on the wares tab). But to be consistent, i am not against this face-smile.png

Well, it probably happens more often that start your trainingssite and that you want so see how far your soldiers are, and especially that you stop your trainingssite and want to look what kind of soldiers go in. Maybe implement that shift+click doesn't only start/stop but also changing the tab? face-wink.png


“It's a threat to our planet to believe that someone else will save it.” - Robert Swan

Top Quote
GunChleoc
Avatar
Joined: 2013-10-07, 15:56
Posts: 2868
Ranking
One Elder of Players
Location: RenderedRect
Posted at: 2019-03-08, 07:51

The tab should be remembered. That the tab is changed is just an implementation artifact. Still better than is used to be though, which was that the window got closed every time.


Busy indexing nil values

Top Quote
Hasi50
Avatar
Joined: 2015-12-28, 16:19
Posts: 81
Ranking
Likes to be here
Posted at: 2019-03-10, 20:01

Hello Gun,

We recently had a visotr using Open SuSE LEap, but when trying to connect to my hosted game it crashed.

I created https://github.com/openSUSE/software-o-o/issues/504 about this.

Do we have anybody around with knowledge about SuSE?


Here are the widelands where people may dwell, walking around care that evrythings well.

Top Quote